Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada leštění laku

o Navštíveno 4825x o
o 21.02.2014, 23:09 | Tweety_xx
Potřeboval bych, jestli by jste mi pomohli poradit jak na leštění laku. na co si dát pozor, nějaký tipy, triky a co a jak.
Něco už mám nalakované, ale ted potřebuju info o leštění. Trotl nejsem.
PROSÍM BEZ RAD TYPU NECH TO ODBORNÍKŮM. Kdybych mohl přenechám, ale tohle musím udělat já osobně.

DĚKUJU

o 21.02.2014, 23:25 | ebeerman | Upraveno: 2014-02-21 23:26:51
Soray určitě poradí :)
Taky pročti [ Link ] a [ Link ] .

Za sebe doporučuju 3M systém.
Není to moc o tipem a tricích, spíš si to fakt musíš vyzkoušet, dle míry poškození u svýh olaku.
Základ je ovšem kažopádně vyčištění laku od asfaltu a poletavé rzi,chemické(např Iron X apod.) a mechanické(Clay).
Následně zamaskování plastů,lišt kolem oken atd. a pak už samotné leštění.
Postupně zelená,žlutá a modrá pro odtranění hologramů pokud se jedná o tmavou barvu.U past se držet orientačně daných otáček leštičky.
Po leštění samozřejmě zavoskovat.

To jen tak ve zkratce, nejsem moc na psaní spíš na práci.Každopádně když nakoupíš jednorázově vše potřebné tak určitě neušetříš oproti profi práci, o výsledku nemluvě :)

foto k příspěvku  od ebeerman

o 21.02.2014, 23:30 | Tweety_xx | Upraveno: 2014-02-21 23:32:41
Je omlouvam se za neuplne detaily. Jde mi o lesteni noveho laku. Po lakovani. Diky
I kdyz ono to bude asi podobne.
o 21.02.2014, 23:33 | ebeerman
Jetě mě napadá, že pro začátečníka by mohla být uživatelsky přívětivá sada od Autoglymu. [ Link ]

Nemůžu ji najít na žádným českým eshopu, ale oficiální dovozce je určitě schopný dodat, taky jsem jí od něho bral na test a cena byla nižší než na tom ebayi.
o 21.02.2014, 23:34 | ebeerman
Nový lak?A co kontrétně na něm chceš řešit?
o 21.02.2014, 23:49 | rebel
ebeerman: podle me mysli ten pomeranč po lakovaní :-D protože po laku se vesmes lesti aby to bylo celistve
o 22.02.2014, 01:05 | soray
Jestli to dobře chápu, jde o to, dostat lak do top stavu.
1. Základ je, jak psal ebeerman, mít čistý lak. Což u nového laku nebude až takový problém, nicméně bych proceduru čištění určitě udělal (chemie, pak clay). Co nevyčistíš, se Ti velmi pravděpodobně dostane při leštění do kotouče a to je jízda do pekla.
2. Vybíral bych čistě mezi 3M nebo Menzerna systémy. Já používám Menzerna pasty a 3M kotouče. AG bych se spíš vyhnul.
3. Určitě nezapomenout po leštění dát nějakou ochranu (vosk nebo sealant).
4. Pokud jde o odstranění pomeranče, tak asi to nebudeš chtít slyšet, ale nech to odborníkům :-) Vysypeš se finančně do materiálu a podle mne je to pro začátečníka fakt voser.
5. Pročti si ty 2 linky informací je tam fakt spousta. Případně se ozvi mě na mail, klidně poradím/pomůžu.

Menzerna + Dodo Juice [ Link ] :

foto k příspěvku  od soray

o 22.02.2014, 01:24 | Kmoda
o 22.02.2014, 01:44 | Tweety_xx
no ono je to složitější vysvětli o co jde. proto mi jde o obecné věci. Jaký postu zvolit, v jakých otáčkách držet leštičku atd. jinak Soray tobě se určitě nejspíš během zítřka ozvu pokud teda můžu.
o 22.02.2014, 01:45 | Tweety_xx
no ono je to složitější vysvětli o co jde. proto mi jde o obecné věci. Jaký postu zvolit, v jakých otáčkách držet leštičku atd. jinak Soray tobě se určitě nejspíš během zítřka ozvu pokud teda můžu.
o 22.02.2014, 02:10 | soray
Samozřejmě že můžeš, jen se potřebuju cca do 10 vyspat, pak budu ok :-)
o 22.02.2014, 14:22 | Tweety_xx
Soray mail sem poslal.

Někdo něco víc tady: Když sem dělal v lakovně, tam si to lakýra vlhčil, je to jen jeho styl, nebo je to potřeba, nebo se leští jen pasta a kotouč?
o 22.02.2014, 14:22 | Tweety_xx
Soray mail sem poslal.

Někdo něco víc tady: Když sem dělal v lakovně, tam si to lakýra vlhčil, je to jen jeho styl, nebo je to potřeba, nebo se leští jen pasta a kotouč?
o 23.06.2014, 10:59 | LukeFab | Upraveno: 2014-06-23 11:00:57
Zdravím,

mě se na některých částech auta objevily takovýto matný fleky.Na střeše,v zadu u nádrže a i na kapotě. Půjde to rozleštit nebo jiným způsobem se toho zbavit?Díky

foto k příspěvku  od LukeFab

o 23.06.2014, 18:31 | soray
Zkus to nafotit z lepšího úhlu, takhle to moc vidět není. Takhle to vypadá jako poškození od špatného mytí. Vyleštění by ale neměl být problém.
o 23.06.2014, 19:07 | ebeerman
Já v tom zase vidím oxidaci pastelky :-) Každopádně vyleštění a ochrana...
o 23.06.2014, 20:01 | Collin
LukeFab: Kdyby jsi potřeboval rozleštit dej vědět.. Dal bych ti kontakt na šikulu..:-)
o 23.06.2014, 20:04 | LukeFab
Když po tom šudlím prstem,tak to naštěstí mizne
o 23.06.2014, 20:17 | ebeerman
Protože tím šudláním ten lak jako kdyby mastíš a tím pádem se to maskuje :-)
o 23.06.2014, 20:19 | Collin
Jako ebeerman
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3415 sekund.